Nume:
Cabinet Medical Psihiatrie - Teleorman

Cabinet Medical Psihiatrie - Teleorman
Cabinete Psihiatrie

Psihoterapie individuala, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de familie, Psihoterapie de grup, Psihiatrie, Cabinet psihiatru, Cabinet psihiatrie,Psiholog, psihiatru si psihoterapeut, Tulburari afective (depresie unipolara, tulburare afectiva bipolara, depresie recurenta, depresie prenatala si postnatala), Sindrom de stress post-traumatic, Anxietate, Tulburari alimentare, Dependente, Tulburari somatoforme, Demente si tulburari de memorie, Tulburari de comportament la copil si adolescent, Tulburari de personalitate, Tulburari obsesiv-compulsive, Tulburari sexuale,Tulburari psihotice.

Detalii

Terapia cognitiv-comportamentala a fost cea mai studiata si s-a dovedit a fi cea mai eficienta în depresie. Este o metodă structurata şi consta in general din 12-16 sedinte. Depresia poate fi abordata psihoterapeutic prin numeroase metode. In principal depresia se poate trata prin terapii de scurtă durata, cum sunt: terapia cognitiva, terapia interpersonala, terapia comportamentala. În functie de tipul depresiei şi de profilul persoanei cu depresie se pot recomanda si terapii de orientare psihanalitica, terapii familiale precum şi alte tipuri.

Eficacitatea psihoterapiei in depresie este larg recunoscuta. Psihoterapia contribuie atat la îmbunatatirea calitatii vieţii pacientilor cat si la reducerea costurilor totale legate de tratament prin scaderea numarului de episoade. Psihoterapia ca singura metoda de tratament reprezinta o strategie importanta, aplicata la un grup relativ mic de pacienti cu depresie uşoara şi moderata. Ea este o abordare esenţiala pentru pacienţii care nu pot lua medicamente. Combinarea psihoterapiei cu medicaţia antidepresiva s-a dovedit a avea rezultate superioare fiecarei abordari luate separat. Psihoterapia augmenteaza efectul medicatiei antidepresive si reprezinta un factor care duce la cresterea compliantei la tratament.

Consecintele tulburarilor psihice sunt multiple: in primul rand productivitatea scazuta la locul de munca, oamenii care sufera de astfel de tulburari tind sa amane mereu rezolvarea problemelor si indeplinirea anumitor sarcini, lucru care ii face sa se simta si mai rau si deci sa adauge disconfort suplimentar la starea oricum precara a sanatatii lor psihice. Persoanele cu tulburari psihice sunt mult mai predispuse la un stil de viata nesanatos, care include fumatul, inactivitatea, o dieta nesanatoasa, excese in consumul de substante daunatoare etc, astfel marind riscul de boli cardiovasculare si alte afectiuni declasante pe sistem nervos si nu numai. In cazul persoanelor in varsta, nevrozele si alte tulburari psihice cresc probabilitatea ca acea persoana sa moara mai devreme.Dar consecinta cea mai tragica este sinuciderea. Persoanele care sufera de diferite tulburari emotionale sunt de 30 de ori mai predispuse la a apela la sinucidere pentru a experimenta eliberarea de nelinistile care ii bantuie, decat ceilalti oameni care nu au astfel de probleme. 
Intr-un cabinet psihologic vei primi explicatii detaliate legate de problema cu care te confrunti tu, cum apar astfel de probleme si de ce, cum te afecteaza pe termen lung si moduri de a aborda problema ta, prin eliberarea de sabloanele mentale si emotionale ale trecutului, prin crearea de noi obiceiuri si tipare de gandire, pozitive si eficiente in a iti furniza echilibrul emotional de care ai nevoie. Toate aceste metode, strategii, tehnici, exercitii vor fi la indemana ta mai tarziu sa le folosesti ori de cate ori s-ar intampla sa mai ai nevoie de ele. Mintea umana o data ce a fost imbogatita cu resuse si solutii noi, cu o perspectiva noua asupra vietii nu se va mai intoarce la forma initiala.

Servicii

© 2015 Copyright by cabinete-psihiatrie.ro