Nume:
Cabinet Individual Cristina Dragotonoiu
Telefon:
0765 835 803
Adresa:
Timisoara, Str. Emil Gojdu, Nr. 2, Jud. Timis.

Cabinet Individual Cristina Dragotonoiu
Cabinete Psihiatrie

Psihoterapie individuala, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de familie, Psihoterapie de grup, Psihiatrie, Cabinet psihiatru, Cabinet psihiatrie,Psiholog, psihiatru si psihoterapeut, Tulburari afective (depresie unipolara, tulburare afectiva bipolara, depresie recurenta, depresie prenatala si postnatala), Sindrom de stress post-traumatic, Anxietate, Tulburari alimentare, Dependente, Tulburari somatoforme, Demente si tulburari de memorie, Tulburari de comportament la copil si adolescent, Tulburari de personalitate, Tulburari obsesiv-compulsive, Tulburari sexuale,Tulburari psihotice.

Detalii

Schema logică a cursului de fundamente ale psihologiei conţine trei componente esenţiale:

1. O componentă generală, abstractă, introductivă, în care se prezintă aspectele metodologice, epistemologice, filosofice şi semantice ale psihologiei ca ştiinţă.

2. O componentă analitică, întemeiată pe operaţiile de descompunere şi delimitare a sistemului psihic în procese şi funcţii individuale specifice, precum şi pe analiza acestor funcţii şi procese psihice luate una cîte una, din punctul de vedere al conţinutului, al mecanismelor de realizare şi al rolului pe care îl joacă în ansamblul sistemului psihocomportamental.

3. O componentă logic concretă (integrativă), prin care se face restabilirea tabloului iniţial al vieţii psihice în diversitatea şi specificitatea determinărilor sale interne de structură şi funcţionare. Această porţiune a cursului va sta sub egida unui concept nou, cu valoare integrativă supraordonată, conceptul de personalitate. Acest concept subordonează şi circumscrie conţinutul tuturor celorlalte noţiuni din psihologie, inclusiv pe cea de sistem psihic.  

Psihoterapia este metoda de tratare a unor tulburari de natura psihogena prin influentarea sistematica a persoanei suferinde pe baza comunicarii verbale directe, desfasurata conform unor tehnici precise. Plecand de la psihanaliza lui S. Freud, ca prima forma de psihoterapie (incepand cu 1895), si apoi de la psihoterapia comportamentala (incepand cu 1960), s-a inregistrat o continua diversificare a metodelor de interventie asupra trairii subiective si comportamentului in scopul dezvoltarii sau reabilitarii individului. Numeroasele forme de psihoterapie isi intemeiaza continutul si metodele pe diverse teorii psihologice privind normalitatea si patologia, dar pentru toate definitorie este relatia interumana in aspectul ei concret. Legatura interpersonala directa dintre pacient si terapeut constituie principalul mijloc de influentarea ideo-afectiva, menita sa diminueze suferinta psihica a persoanei aflata in dificultate. Toate formele de psihoterapie isi stabilesc scopuri de etapa asemanatoare care converg spre un acelasi scop final, chiar daca acestea sunt atinse prin metode diferite.

Servicii

© 2015 Copyright by cabinete-psihiatrie.ro